Big Summer Juice Detox- tilbakeblikk

Da har jeg blitt ferdig med Jason Vale aka Juice Master sin Big Summer Juice Detox basert på boka 7 lbs in 7 days. Programmet er hovedsakelig å kun leve på ferskpresset juice fra frukt og grønnsaker i en uke. Ikke noe kaffe, ikke mat, ingenting (med unntak av avokade, banan og yogurth som vi på et tidspunkt får lov å tilsette i juicene våre). Tanken bak det er å rense kroppen for giftstoffer samtidig som man gir den vitaminene og antioksidantene den trenger, med nødevendige naturlige kosttilskudd som hvetegress.

 Så, hvordan gikk det å bare leve på juice i en uke? Vel, de første dagene var jeg plaget med en forferdelig hodepine på grunn av mangel på koffein. Jeg hadde kommet inn i en stygg vane av å drikke rundt seks kopper kaffe om dagen, og det tok kroppen en liten stund å kvitte seg med restene i kroppen (det skal ta 72 timer, eller tre dager, og det gjorde det sånn ca hos meg også). Jeg rakk aldri helt å bli sulten, men tenkte mye på mat. Mye.  Natt til dag fire drømte jeg til og med at jeg spiste en stykke kokt kyllingbryst med brokkoli, og jeg har vært pescitarianer i nærmere fem år. Jeg måtte være oppmerksom på å ikke strekke meg etter frukt og nøtter på jobb, og det slo meg hvor mye jeg spiser uten å egentlig være sulten. Jeg har også hatt lyst på så mye forskjellig mat, og veldig mye sunn mat, som jeg har skrevet ned så jeg nå kan kose meg med det. La meg se, jeg har skrevet ned: cottage cheese, reker, brokkoli, salat, laks, kokte egg, nøtter, jordbær, frokostblanding, bananer (flere ganger, se på det!). 
 
grønn juice med litt rødbet i juiceren = grønnjuice med rosa farget. Utrolig.

Nå, det som ikke var så ikke? Hver dag brukte jeg ca 1 time på å forberede alle måltidene for dagen etterpå, og det er ikke mye tid. Alle juicene var utrolig gode, og det var mange forskjellige juicer som varierte hver dag. Det var en ny juice hver tredje time, så jeg "spiste" mer regelmessig og ble aldri veldig sulten. Dagen startet alltid med en smoothie laget av juice fra frukt og grønnsaker blendet med avokado for godt fett. Dagene startet alltid med en kopp varmt vann med sitron og avsluttet med varm ferskpresset eplejuice med kanel, ellers varierte alle juicene.

kveldsjuice- smaker himmelsk til tross for at fargen ikke ble så lekker på bildet, ops da...
 

Så, alt i alt, var det verdt det? Absolutt. Jeg har hatt masse energi (jeg har jobbet 8 timer hver dag, så det er så jeg blir sliten av det), aldri følt meg oppblåst, og som tittelen lovet gått ned 8.8 lbs (4.2 kg)! Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om vekt, men det sier at det var en del ting til overs kroppen ikke trengte. 
 

Det har også vært god med støtte å få denne uken fordi det har vært et offisielt arrangemang ca 30 000 mennesker over hele verden har deltatt i. Nye videoer har kommet opp på nettet hver dag med moral støtte, det er folk på twitter jeg har fulgt, og boka (jeg har den som app på iPaden) har audio coaching for å hjelpe gjennom de første dagene. Moren til kjæresten min er også interessert i juicing, så det har vært støtte der. Ikke noe problem.

 

Så alle sammen: se noen dokumentarer om juicing (anbefaler Fat, Sick and Nearly dead- link til netflix ), les bøker, bli inspirert og sleng deg på. Du kommer ikke til å angre (: 

2 solstråler

LEA REIFF

20.07.2013 kl.23:56

Jeg har faktisk skikkelig lyst til å prøve jucing, nå fikk jeg bare enda mer lyst! :D

Ash

21.07.2013 kl.04:37

LEA REIFF: så fantastisk! Absolutt verdt det, om du ikke kjører på med en full uke er det også godt å ha juice en gang i blant eller som et måltid om dagen. Lykke til, bare å si ifra om du har noen spørsmål om det, skal svare helt ærlig, hihi ^^

Skriv en ny kommentar

hits