#okay #infinite #overrated?

Jeg har nettopp kommet hjem fra en god filmopplevelse, og har en del tanker rundt denne "The Fault In Our Stars". Jeg tror ingen ikke har fått med seg tittelen og hovedhandlingen til filmen, basert på romanen av John Green (2012), i og med at det er reklame og bilder og kommentarer over hele internet nå for tiden, men om noen av dere er blandt disse sære huleboerne er altså traileren her...

Så, boken, og da derfor også filmen, handler overfladisk sett om død, kreft og kjærlighet. Men det er så mye mer som ikke kommer fram, og jeg er ikke helt sikker på hvor det falt vekk for meg. 
Nå ikke misforstå- jeg elsker både boken og filmen. Men jeg føler likevel at den er en smule... overvurdert? Den første halvdelen av romanen er utrolig god- det er en deilig følelse av at endelig kommer det en litt annen fortelling om kreftsyke barn, noe nytt og originalt. Så faller det ganske mye. Det skal sies at jeg ikke har lest noe annet av John Green enda, noe jeg gjerne vil, for det er tydelig at det er et intelligent og kreativt menneske som skriver her, men alt vises ikke gjennom utviklingen og romantiseringen i romanen. Jeg skal ikke gå noe særlig mer inn på bøkene, for det er mye jeg kan si om det og ingen leser så mye på blogger, men det er mye å si om alt her egentlig!





Jeg har de samme følelsene ovenfor boken "The Perks Of Being A Wallflower" av Stephen Chbosky(1997- det viste du nok ikke!), også filmatisert med skuespillere som Logan Lerman og Emma Watson. Jeg har lest og sett filmene for begge, og nøt absolutt opplevelsen, men jeg har en følelse av at den gruppen som hovedsakelig snakker om og har gjort bøkene store den siste tiden, her generelt eldre tenåringsjenter, ikke har forstått mye av det bøkene handler om? (Jeg prøver ikke å si at jeg er klokere enn alle andre på min alder, men når filmen om to kreftsyke ungdommer tar slutt og alle i salen begynner å tulle og le umiddelbart er det tydelig at mye ikke har gått inn på dem, er det ikke?) 

 

Jeg er veldig glad for at jeg har lest og sett begge, og synes det var verdt tiden og prisen (og jeg som vanligvis aldri kjøper bøker heller, sukk). Så, har du sett/lest en/begge bøkene? Hva synes du om de? 

 

Én hjerteknuser

Katharina

15.06.2014 kl.15:08

Jeg elsker boken, og skal se filmen i dag. Var heller ikke så imponert over the perks rett etter jeg var ferdig å lese den, men etter å ha sett filmen elsker jeg den også.

Du burde absolutt lese Looking for Alaska av John Green!

Ash

15.06.2014 kl.22:23

Katharina: Må lese den, interessert i John Green nå!

Skriv en ny kommentar

hits